Vorige slide
Volgende slide

Stukadoorsbedrijf Marcel Seuren

Binnen Stucwerk

Stukadoren is het aanbrengen van een laag gips, mortel, zand etc. op een muur.
Het doel van stukadoren is een muur vlak afwerken, zodat vervolgens hierop bijv. behang wordt aangebracht of wordt gesausd. Ook het aanbrengen van een laagje siermateriaal, zoals sierpleister valt onder het stukadoren.

Sierpleister

Sierpleister is de verzamelnaam voor spachtelputz, granol, schorspleister, barokpleister. Kortom, het sterkste alternatief voor behang en sauswerk. Bij ons altijd watervast, op kleur of standaardwit. Voor nieuw en oudbouw. Ook leveren wij spackspuitpleisters wit of op kleur, wanden en plafonds.

Glad Stucwerk

Met stucwerk (pleisterwerk) wordt bedoeld, het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafond met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een stucwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.
Stucwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: schilderwerk, sauswerk, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook zeer gladde afwerking is mogelijk. Een /behangklare/ ondergrond is NIET geschikt om direct overheen te sausen! Glad stucwerk wel.
Glad stucwerk is een zeer arbeidsintensieve afwerking aangezien de pleisterlaag handmatig op de huidige ondergrond moet worden aangebracht.
Glad stucwerk is onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kan men eenvoudig per wandgedeelte over sausen.

Tegelondergrond

Stucwerk als ondergrond voor tegelwerk, ook wel raapwerk of berapen genoemd. Alles liefst in een waterbestendige cementgebonden mortel of egalisatiepleister. Vlak, haaks, te lood/waterpas. Op maat van tegels, douchescherm en andere onderdelen, over beton of metselsteen.

Contact

Mocht u nog vragen hebben of wil u een adviesgesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op.